Søk i bloggen

onsdag 27. januar 2010

Hjem fra Seattle!

På vei opp til Seattle tok vi Interstate 5, den raskeste veien mellom nord og sør på vestkysten, men alt vi så fra veien var biler, reklameskilt, moteller og bensinstasjoner. Derfor bestemte vi oss for å kjøre en liten omvei på hjemveien, holde oss vekke fra interstaten, og kjøre litt inn i landet.
Jeg plottet en rute som virket ganske grei og som ga oss muligheten til å se mer av naturen og fjellene i området.

Den første timen så vi en del tettsteder som så ut til å ha etablert seg rundt bensinstasjonene i området. Var rimelig triste greier, så der stoppet vi ikke, og ikke har vi bilder derfra heller, men så kom vi til et stilig lite sted som heter "Elbe", et tettsted grunnlagt av tyske immigranter, som besto av omtrent 40 hus og garasjer, en knøttliten Luthers Kirke, og 18-20 togvogner som fungerte som kafeteria/restaurant og motell! Vi måtte bremse og rygge tilbake til "byen" ettersom den var så liten at vi var forbi den på et øyeblikk, for her måtte vi ha bilder!

Her er(som dere ser) gutta på tur foran den bittelille kirka!
(Det hvite i bunn av bilder er panseret på bilen...)
Dette er omtrent hele "byen"! De rød vognene er restauranten, mens de blålige lengst til venstre i bildet er motellet.
Dette er forresten leiebilen vår av type
Pontiac "bensinsluker" G5 (og lars..)

Videre var planen å ta gjennom Mt. St. Helens National Park for å ta en titt på den gamle vulkanen. Parken var som en stor skog, og det var et utrolig deilig avbrekk fra den travle interstaten.



I følget karet skulle veien gå tvers gjennom parken og videre sør i retning Eugene.
Det gjorde den forsåvidt også, eneste problemet var...... :

For mye snø på veien, og dette sto det ikke noe om ved innkjørselen til parken, så da måtte vi kjøre ned av fjellet og ut av parken igjen, noe som tok oss en time ekstra, og når vi var ute av parken måtte vi kjøre enda lengre tilbake for å finne en vei som ledet til hovedveien igjen, for nå var det begynt å bli sent, og vi hadde fremdeles ganske langt igjen før vi var fremme i Portland som skulle være siste stoppet på hjemturen vår.

Det som var litt kult var at rett etter jeg sluttet å filme og vi kjørte tilbake veien vi kom fra traff vi over 20 svære hjorter som krysset veien rett foran oss! De sprang forsvant inn i skogen ganske så kjapt, og det var mørkt, så alle bildene vi har av dette er rimelig dårlige, men det var et stort plaster på såret for blindveien!

Etter langt om lenge, og lengre enn langt kom vi oss til Portland, men da var det blitt så sent at vi valgte og ikke kjøre inn i selve byen, men bare finne et motell i utkanten av byen så vi slapp all trafikken og alle de enveiskjørte gatene morgenen etter.

Vi valgte oss et strategisk plassert motell 100 meter fra (trolig)det største Outlet'et i Staten!
Neste morgen sto vi opp tidlig, kjørte de 100 meterne og handlet for den skikkelig store gullmedaljen!




Dette er faktisk bare Lars sin del fra dagens innkjøp!

Lyspunktet er at nå har vi ikke bruk for nye klær, eller sko, eller headsett med det aller første!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar